RECEPTEK
Szilvás vegán piskóta

Kovács Zoltán séf egy vegán finomságot készített el a FEM3 Caféban. Próbáld ki Te is a receptet!

Hozzávalók:

  • 500g szilva
  • 250 g tisztított víz vagy növényi tej
  • 50 g olaj
  • 80 g nádcukor
  • fél citrom leve és héja
  • 2 ek növényi "tejpor"
  • 170 g tönköly fehérliszt
  • 100g tönköly rétesliszt
  • 1 db foszfátmentes sütőpor(bio)
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • fahéj
  • vágott dió

Elkészítés:

Egy 30X20 cm-es tepsit olajjal vagy margarinnal kikenek, rétesliszttel beszórom.
Ami vízben oldódik, azt simára keverem, amíg a cukor el nem olvad.
Ebbe szórom a lisztet és a sütőport, szódaport, és simára keverem.
tetejére helyezem a felezett szilvákat és megszórom vágott dióval, fahéjjal.
Előmelegített sütőben 190 celsiuson kb. 15-20 percig sütöm,amíg aranybarna nem lesz.
Tepsiben hagyom kihűlni, utána szeletelem és tálalom.


Címkék: fem3café_recept   recept

2018. szeptember 4. 13:43




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS