RECEPTEK
Marton Adrienn ételei gyerekzsúrra

A gyerekek gyakran válogatnak, ha ételekről van szó. Marton Adrienn foodstylist, műsorvezető olyan alapanyagokból készít ízletes falatokat gyerekzsúrra, amit normál esetben mumusként emlegetnek a gyerekek.

Túrókrémmel töltött koktélparadicsom
HOZZÁVALÓK:

  • 450 g túró
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 csokor medvehagyma
  • só, bors
  • 15 darab nagyobb koktélparadicsom

DÍSZÍTÉSNEK: újhagyma (sötétzöld része) – szár

Elkészítés

  • A túrót és a joghurtot késes aprítóba tesszük kevés sóval, majd krémszerű állagúra pürésítjük.
  • A medvehagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a túrós masszába. Még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A paradicsomok tetejénél vágjunk egy keresztet és ott kiemeljük óvatosan a paradicsom belsejét.
  • Oda töltjük vissza a medvehagymás túrókrémet.
  • Tálaláskor úgy helyezzük el, hogy a paradicsom, az a "tulipán" virága, míg az újhagyma zöld része, az a virág "szára" legyen.


MOZZARELLÁS PARTY PINGVINEK
HOZZÁVALÓK:

  • olívabogyó (fekete, magozott)
  • 1 darab sárgarépa
  • 1-2 csomag mini mozzarella sajt
  • natúr krémsajt
  • pár szelet bacon vagy feketeerdei sonka
  • fogpiszkáló

Elkészítés

  • A mozzarella golyókat egy szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük.
  • Kialakítjuk a talp és csőr részeket! A sárgarépát karikákra szeleteljük, majd minden karikából kivágunk egy háromszög alakot. Ez lesz a pingvinek talpa, a megmaradt háromszög alakú sárgarépából pedig, kialakítjuk a pingvinek csőrét.
  • Elkészítjük a pingvinek testét! Az olívabogyókat félbe vágjuk és egy kevés krémsajt segítségével, a mozzarella golyók oldalához illesztjük.
  • A fej rész kialakításához fogjunk egy egész olajbogyót, forgassuk el és a magozott (csillag alakú) részénél, nyomjuk bele a sárgarépából készült csőrt.
  • Ha elkészültünk a részletekkel, összeállítjuk a pingvinjeinket a következő sorrendben: talp-test-fej. Ahhoz, hogy a pingvinjeink stabilak legyenek, egy fogpiszkáló segítségével a fej közepénél, középen átszúrjuk, egészen a sárgarépatalp aljáig.
  • Ha szeretnénk, készíthetünk bacon-ből vagy feketeerdei sonkából sálat is, hogy még mutatósabb legyen az előétel. Ehhez a bacon-t vagy sonkát, hosszában vékony szeletekre vágjuk és a pingvinek „nyaka“ köré tekerjük.


Címkék: fem3café_recept   marton adrienn   recept

2018. június 15. 12:22




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS