RECEPTEK
Nyári Aliz málnás tiramisuja

Nyári Aliz sokat sütkérezik a konyhában, legutóbb egy olyan tiramisut készített, amelynek a receptjét saját maga kísérletezte ki.

Hozzávalók:

  • 500 g málna
  • 1 tasak/6 lap zselatin
  • 4 tojássárgája
  • 200 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 3 dl tejszín
  • 300 g babapiskóta
  • 4 dl kávé (kb. 3 evőkanál kávégranulátum)
  • 1/2 dl rum vagy rumaroma
  • kakaópor

Elkészítés:
A tojássárgákat és a porcukrot összekeverjük - habosítjuk. A mascarponét habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet és a fahéjat.
A zselatint kevés vízben feloldjuk, belekeverünk 1 és még 1 kis merőkanál krémet, majd gyors mozdulatokkal a krém egészéhez keverjük, végül lazán - óvatosan beledolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt.
A kávé granulátumot forró vízben feloldjuk, majd ízlés szerint, cukorral édesítjük. Hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát. A babapiskóták mindkét felét megmártjuk benne, majd egy jénai tál aljába helyezzük őket sorban.
A babapiskóta tetejére simítjuk a krém kb. felét majd megszórjuk a megmosott málnaszemekkel. Erre a rétegre jön egy újabb sor kávéban megmártott babapiskóta, majd a maradék krém. Az elkészült tiramisut hűtőbe tesszük dermedésig.
Tálalás előtt vastagon megszórjuk kakaóval és málnaszemekkel, mentalevéllel díszítjük.


Címkék: fem3café_recept   nyári aliz   recept

2018. június 13. 11:22




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS