RECEPTEK
Levendulás szendvicskrém

Egy igazi levendulás-sós különlegesség elkészítésének módját árulta el Halmos Mónika gasztrobotanikus: egy egyszerű, de annál ízletesebb levendulás szendvicskrémet készített.

Hozzávalók:

  • 25 dkg krémsajt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál friss levendulavirág
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Az egészen apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a lemorzsolt levendulavirágot – ha nincs friss, akkor mozsárban tört szárított virágot használjunk! A sajtkrémmel, a mézzel alaposan összedolgozzuk, megsózzuk. Jól záródó edényben legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Friss péksüteménnyel vagy pirítós kenyérrel kínáljuk.


Címkék: fem3café_recept   recept

2018. június 11. 11:28




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS