RECEPTEK
Zöldspárgás újburgonya cukkini salsával

Kovács Zoltán vegán séf szezonális zöldségekből készített ebédet: újburgonyát zöldspárgával sütve, amit cukkini salsával tálalt. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

  • apró új burgonya-600 g
  • zöldspárga-500 g (vastagabb verzió)
  • fürtös paradicsom-300g
  • friss rozmaring vagy oregano,fokhagyma
  • himalája só,zöldbors
  • olivaolaj
  • zsenge cukkini-2 db
  • citrom 2 db
  • petrezselyem-1 csomag
  • szójajoghurt

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A burgonyát alaposan megmosom,a spárgát szintén,és az alsó 2 cm-et levágom,mert könnyen fás lehet.
A spárgát 4-5 db-ba vágom a burgonya ha jó apró,akkor maradhat egybe,de félbe is vághatjuk ha úgy látjuk.
Tepsibe teszem őket,fűszerezem és egy kis olivával locsolom.15-20 perces sütés elég kell hogy legyen,s mielőtt kivenném a paradicsomokat is hozzáadjuk néhány percre.Amíg pihennek kicsit,addig elkészítem a szalszát,aminek apró kockára vágott cukkini az alapja.Pici szója joghurtal citrommal,tamarival ízesítem.Lehet hozzá mentát,petrezselymet tenni.Kiváló hűs kiegészítő ehhez a friss kora nyári fogáshoz.
Jó étvágyat!


Címkék: fem3café_recept   kovács zoltán séf   recept   vegán

2018. május 16. 12:10




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS