RECEPTEK
Levendulás eperlekvár Kaldeneker Györgytől

Kaldeneker György és Kaldeneker Alexandra csodálatos lekvárokat készítettek eperből. Kipróbálták már ezt a gyümölcsöt tárkonnyal, marcipánnal, banánnal, fehércsokival vagy rebarbarával is, most azonban bodzás és levendulás változatot főztek.

Hozzávalók:

  • 1,2 kg eper
  • 500 gr befőzőcukor (2:1)
  • 1 db citrom
  • 8 ág levendulavirág

Elkészítés:

Megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, ha szükséges a nagyobb darabokat aprítsuk fel, majd keverjük össze a befőzőcukorral. Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni, majd a forrástól számított 3 perc múlva adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, és a levendulavirágokat. Forraljunk rajta még egyet, majd töltsük tisztára mosott üvegekbe a forrásban lévő lekvárt.

Azonnal zárjuk le tetejét, utána pár percre állítsuk fejre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.



Címkék: fem3café_recept   Kaldeneker György   lekvár   recept

2018. május 15. 15:22




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS