RECEPTEK
Epres eckler fánk

Csap Szabolcs cukrász Baukó Éva és Stohl Luca segítségével készítette el a mennyei epres eckler fánk tésztáját.

Tészta:
15dkg liszt
15dkg zsír vagy vaj
1,5 dl víz
csipet só
csipet cukor
5-6 db egész tojás

A vizet, a zsiradékot, a sót, a cukrot feltesszük forrni. Mikor forr beletesszük a lisztet és rántásszerű anyagot készítünk belőle. Amikor az edény falától elválik, akkor egy tálba tesszük és egyesével hozzá tesszük a tojásokat. Folyamatos keverés mellett és simára keverjük. A simára kevert tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapíros tepsire kb 8 cm-es csíkokat nyomunk, majd előre melegített sütőben (légkeveréses) 170-180 fokon 25-30 percig sütjük. A sütés során figyelni kell arra, hogy akkor jó a tészta, amikor szinte feljött és megszáradt, nem esik össze. Amikor ez elkészült hagyjuk kihülni és vékony recés késsel levágjuk a tetejét.

Krém:
1 L tej
30dkg kristálycukor
5 dkg vaníliás cukor
csipet só
5 egész tojás
5 dkg pudingpor
10 dkg finomliszt
1 vanília rúd

A tej felét a cukor felével és a vaníliával, csipet sóval feltesszük forrni, a tej második felébe bele tesszük az 5 tojás sárgáját, a pudingport a lisztet és botmixerrel simára keverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, mikor félig kemény hozzá tesszük a cukor második felét és kemény habbá verjük. Amikor a tej forr beletesszük a tojásos egyvelegetés ezt forrásig főzzük. Forrás után még 2 percig főzzük. A felforrt sűrű krémbe belekeverjük óvatosan a tojásfehérjét. A simára elkevert krémet nyomózsákba tesszük és megtöltjük a fánkokat. Ezután kihűtjük, eperrel díszítjük, vékonyan lezselatinozzuk. Tejszínhabot készítünk, felhabozzuk a fánk egy részét és rátesszük a tetejét.


Címkék: fem3café_recept   recept

2018. május 7. 13:58




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS