RECEPTEK
Húsvéti töltött kalács

Lukács Lara gasztroblogger két változatban készítette el a különleges húsvéti kalácsot: egy baconos-tormás, és egy spenótos-füstölt sajtos kombinációt készített.

Hozzávalók: Mokka_160318_CLN_FEM3_01_frame_172634.jpg
Tésztához:
40 dkg liszt
Csipet só
1 dl tej
1 g élesztő
1 db tojássárgája
1 dkg porcukor
16 dkg hideg margarin

Töltelék:
2,5-3 dl tejföl
15 dkg füstölt sajt
2 db főtt tojás
15 dkg főtt sonka
20 dkg spenót ( opcionális )
1 gerezd fokhagyma
Só, bors, kömény

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot. Alaposan összegyúrjuk majd 1 órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát és a főtt tojást kockákra vágjuk. A spenótot fokhagymás olajon megpároljuk. Majd az összes töltelék alapanyagot egy nagy tálba tesszük, elkeverjük a tejföllel, rászórjuk a fűszereket. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, képzeletben a közepén fentről lefelé haladva hagyunk egy 7cm széles sávot, ahol elosztjuk a tölteléket. A széleit bevágjuk csíkokra és megkenjük felvert tojássárgájával. Egymásra ráhajtjuk a bevágott széleket, ami úgy fog kinézni mint egy fonás. Lekenjük az egészet a felvert tojással majd 1 órára még berakjuk a hűtőbe. 180 fokos előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 15-20 percig sütjük.


Címkék: fem3café_recept   húsvét   recept

2016. március 18. 17:07




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS