RECEPTEK
Trüffeltorta megmaradt mézeskalácsból

Lukács Lara gasztroblogger egy olyan praktikát mutatott, amelyre nagy szükség lehet karácsony után. Trüffelkrémes csokitortát készített, amelyhez az ünnepekről megmaradt mézeskalácsot használta fel.

Hozzávalók:Mokka_160105_CLN_fem3_01_frame_109881.jpg

Tésztához:
• 30 dkg mézeskalács-maradék (ledarálva)
• 25 dkg olvasztott vaj
• 2 evőkanál fahéj
Krémhez:
• 30 dkg 60-70%-os étcsokoládé
• 300 ml habtejszín
• fél narancs reszelt héja

Elkészítés:
1. A mézeskalácsot daráljuk le és tegyük bele egy nagy tálba. Rakjuk hozzá a fahéjat és keverjük el alaposan.
2. A vajat olvasszuk meg majd öntsük rá a fahéjas keksz egyvelegünkre. Alaposan dolgozzuk össze, majd egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk bele úgy, hogy kb 1-1,5 cm-es pereme legyen az oldalán. Ha kész berakjuk a hűtőbe.
3. A csokit törjük kockákra, tegyük bele egy lábasba és adjuk hozzá a narancs reszelt héját. A tejszínt forraljuk fel majd öntsük rá a csokira. Alaposan keverjük össze, majd 2-3 percig még kevergessük.
4. A torta alapot vegyük ki a hűtőből és öntsük bele a trüffel krémünket.
5. Egy egész éjszakán át hűtsük, majd másnap boldogan majszoljuk.


Címkék: csoki   fem3café_recept   gasztro   gasztroblogger   gasztronómia   mézeskalács   recept   torta

2016. január 5. 14:06




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS