RECEPTEK
Gesztenyés sajttorta

Te is könnyedén elkészítheted a gesztenyés finomságot Lukács Zsófia Lara, gasztroblogger receptje alapján!

Hozzávalók:

gesztenyessajtorta.jpg

• 150 g zabkeksz
• 75 g vaj
• 250 g mascarpone
• 1 dl tejföl
• 80 g cukor
• 1 db vaníliás cukor
• 1 evőkanál liszt
• 200 g gesztenyemassza
• 2 db kicsi tojás

Elkészítés:

A kekszet robotgép segítségével összeaprítjuk, majd a megolvasztott vajat ráöntjük, összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tortaforma alját egyenletesen kibéleljük vele. 160 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A mascarponet, cukrot, vaníliáscukrot tejfölt a lisztet habverő segítségével lágy masszává összedolgozzuk majd utána egyenként beledolgozzuk még a tojásokat is. beleöntjük a tortaformába és 170°-on 30 perc alatt megsütjük. Ha kész Megvárjuk, amíg kihűl és a tetejére felvert tejszínhabot tehetünk még esetleg reszelt csokoládéval vagy a megmaradt gesztenye masszával díszíthetjük


Címkék: desszert   édesség   fem3café_recept   gasztronómia   gluténmentes   torta

2015. október 8. 12:00




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS