RECEPTEK
Édesköményes-burgonyás roppanós gratin

Készítsd el Te is a francia rakott krumplit Kárai Dávid, gasztroblogger receptje alapján!

Hozzávalók:

• édeskömény gumó
• közepes burgonya
• 3 evőkanál olívaolaj
• 1 evőkanál kakukkfű levél és néhány szár
• 3 gerezd, aprított fokhagyma
• 1 evőkanál (durva) tengeri só
• 1 teáskanál feketebors
• 200 ml tejszín
• friss zsemlemorzsa
• 100 g friss parmezán

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk le az édeskömény szárait, vágjuk ketté hosszában a gumót. A burgonyát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
Egy nagy tálban keverjük össze az édeskömény és burgonya darabokat olívaolajjal, kakukkfűvel, fokhagymával, sóval és borssal.
Tegyük sütőtálba, majd öntsük rá a tejszínt.
Keverjük össze a morzsát a reszelt parmezánnal és oszlassuk el egyenletesen a tetején.
Süssük 45 percig, amíg az édeskömény és a burgonya megpuhul és szép arany színe lesz a gratinnak.
Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk hűlni pár percig.


Címkék: étel főzés   fem3café_recept   francia   krumpli   tavasz

2015. április 20. 12:00




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség