Műsoraink   I   Videók  I  FEM3 Café  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Kétszersült - Fluor Tomival

A január 7-ei adás sztárvendége: Fluor Tomi volt. Edina és Szilárd - mint mindig - most is komplett menüsorral készült. A műsorban elkészített ételek: tiranai sült paprika fetával, lencseleves, töltött padlizsán, valamint a desszert, az almás szelet. [video id=8529] A Frissensült rovatban szó esett arról, hogy a magyar cukrászok több süteményüket is szeretnék hungarikummá nyilváníttatni. Ilyen a Rigó Jancsi, a Dobostorta, a Somlói galuska, a Rákóczi túrós, és a bejgli. S az is kiderül, miért nem sikerült mindez a Pozsonyi kifli esetében. Szilárd elmeséli, melyek azok az ételek, amelyek a legtöbbet segíthetik a depresszió leküzdésében. Talán nem meglepő, hogy a toplista első helyén a csoki áll, amelynek fogyasztása elősegíti az endorfin, azaz a boldogsághormon termelődését. De vajon mely élelmiszerek segítenek még? [video id=8509] A főételt, a töltött padlizsánt a "Mizu-sráccal", azaz Fluor Tomival készítette el Edina és Szilárd. Tomi kizárólag zacskós ételeket hajlandó ehetővé varázsolni, már ha magáról van szó. Ám egészen más a helyzet, ha csajozós kajáról beszélünk...

Kétszersült SMS kvízjáték!

Nézzék meg az elkészített ételek receptjeit, és lepjék meg szeretteiket ínycsiklandó és mesteri fogásokkal!

előétel - tiranai sült paprika fetával

hozzávalók: • 225 g zöldpaprika vagy piros kaliforniai paprika    • 450 g paradicsom • 225 g feta sajt • 1 ek liszt    • 110 g vaj  • 3 ek olívaolaj • bors • chili elkészítés: A paradicsom és a paprika héjától szabaduljunk meg. 5-7 percig olívaolajon pirítsuk őket, majd tűzről levéve negyed órát hűlni hagyjuk. Tetszés szerinti nagyságúra összevágjuk. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a lisztet, sós túrót, vagy fetát, és sóval, borssal, chilipaprikával ízesítjük. Beletesszük a már összevágott zöldségeket és 175 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Frissen, melegen tálaljuk.

leves - lencseleves

hozzávalók: • 2 pohár lencse • 2 db hagyma • 1 db burgonya • 1 db sárgarépa • 5 pohár víz • 1 teáskanál fűszerpaprika • 1 teáskanál menta • ½ teáscsésze növényi olaj • 1 evőkanál sűrített paradicsom • só • kruton elkészítés: A lencsét megmossuk, a krumplit, hagymát és répát négybe vágjuk. Beletesszük őket egy edénybe, felöntjük vízzel és felforraljuk. Miután felforrt, összeturmixszoljuk, majd tovább főzzük. Hozzáadjuk a mentát, fűszerpaprikát és sót. Krutonnal megszórva tálaljuk.

főétel - töltött padlizsán

hozzávalók: • 4 db padlizsán • 150 g darált marhahús • 4 db zöldpaprika • 2 db paradicsom • 1 db hagyma • 7 evőkanál olívaolaj • bors • 1 evőkanál só • ½ pohár petrezselyem • 1 pohár víz • 1 evőkanál sűrített paradicsom elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánt mossuk, majd pucoljuk meg, de a szárát hagyjuk meg. Ha szeretnénk megszabadulni a kesernyés ízétől, tegyük vízbe negyed órára, majd finoman nyomkodjuk ki. Szurkáljuk meg, hogy gyorsabban megpuhuljon. Sütőpapírral bélelt sütőbe helyezzük a padlizsánokat, egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, és körülbelül 30 percig sütjük. Amikor kész, óvatosan félbevágjuk őket és kikanalazzuk a közepüket. Két evőkanál olajat megmelegítünk serpenyőben, és üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot és megkeverjük. Kockázzunk fel egy paradicsomot és adjuk a már barnuló húshoz. Addig keverjük, amíg csak nagyon kevés víz lesz a serpenyőben, majd levesszük a hőről. Petrezselyemmel megszórjuk és összekeverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a padlizsánokat. Hőálló edénybe fektetjük majd paradicsomot és 2 paprikát vágunk rá. Egy evőkanál sűrített paradicsomot egy pohár vízzel felhígítjuk és ráöntjük a padlizsánra. Az egészet locsoljuk meg olívaolajjal és körülbelül 20 percig süssük.

desszert - almás szelet

hozzávalók: tészta • 450-500 g liszt • 250 g tej • 25 g élesztő • 100 g vaj vagy margarin • 100 g cukor • 2 db tojás • 5 g só • kardamom máz • 800 g alma • 50 g cukor • 2 g őrölt fahéj • 50 g vaj • porcukor elkészítés: Készítsük el a tésztát. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Kizsírozott tepsibe helyezzük és kelni hagyjuk. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre és rendezett sorokban helyezzük őket a tésztára. Tetejüket kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk cukros fahéjjal. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg a bevonat barna lesz, és az almák megpuhulnak. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral és négyzetekre, vagy téglalap alakúra szeleteljük. A friss almák helyettesíthetőek aszalt almaszeletekkel, de ebben az esetben azokat be kell használat előtt áztatni. Mielőtt az almaszeleteket ráhelyezzük a tészta tetejére, a tésztát vékony rétegben, cukrozott tejföllel meg lehet kenni.

Jó étvágyat kívánunk!


Címkék: műsoraink

2012. január 6. 14:14




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség