Műsoraink   I   Videók  I  SOROZATOK  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 36. hét

Hétfő – 09.06. Füstölt sajttal és almával töltött pulykamell, házi krokettel

Pulykamell  60 dkg  Füstölt sajt 20 dkg Alma 1 nagy vagy két közepes Pulykamellet 10-12 dkg szeletkre vágom, fóliával ki klopfolom. Almát és sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem, a pulykamellbe töltöm úgy, hogy a mell széleit először behajtom, majd magamtól elfele felgörgetem. Krokett Fött burgonya 50 dkg Liszt 15 dkg 1 Tojás Só Tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz A krokett elkészítése: Burgonyát héjában kifőzöm, meghámozom, krumplinyomón átnyomom, vagy kislyukú reszelőn lereszelem, összenyomkodom, a lisztel, sóval tojással. Lisztes deszkán kis golyókat formázok, majd kinyújtom hüvelykujj vastagra, és késsel 3 cm-es darabokat vágok belőle, amit hagyományosan bepanírozok. Bő olajban kisütöm. A vacsora készítésének folyamata: I. Füsöltsajt és almát lereszelem, pulykamellet kiklopfolom, burgonyát héjában fölteszem főzni. II. Burgonyát leveszem, ha puha, félreteszem hűlni. Pulykamellet betöltöm. III. Pulykamellet bepanírozom, burgonyát áttöröm, a krokett hozzávalóival bekeverem. IV . Pulykamellet kisütöm, a kroketteket olajban megsütöm.

Kedd – 09.07. Roséra sült kacsamell szüreti szőlősalátán

Kacsamell 2 db közepes kb 25-30 dkg/db Kevert saláta levelek 50 dkg  Szőlő fehér, lila össz.: 40 dkg Tökmag 10 dkg Vinaigrette Vörösbor ecet 1 dl Olivaolaj 3 dl Lilahagyma 1 kis fej Só, bors Az étel elkészítése: I. Kacsamellet beirdalom,  majd bepácolom. II. Saláta alapanyagok összeállítása. III. Vinaigrette elkészítése IV. Kacsamell megsüt Kacsamellet 2 centinként a bőrös felén bevágdosom, sózom, borsozom. Szőlőszemeket félbevágom. Ecethez hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot, és cseppenként olajat csepegtetek hozzá, melyet később egyre bátrabban adagolhatok. Kacsamellet kevés olivaolajon bőrös felével először megsütöm, 4 perc után megfordítom, és beteszem a sütőbe 170 fokra 10-12 percre. Salátát összeállítom, dresszinggel átforgatom, és a tetejére helyezem a Felvágás előtt 10 percig pihentetett kacsamell szeleteket.

Szerda – 09.08. Mézes chilis bárány üvegtészta salátával

500 gr bárány 100 gr pisztácia 2 gerezd fokhagyma 1 tk tört chili oliva olaj fél dl szezámolaj fél dl méz 1 dl szójaszósz 1 dl Az étel elkészítése: Bárányt lepirítom az olivaolajon, beleteszem a fokhagymát, chilit, pisztáciát szezámolajjal ízesítem. Amikor puhára párolódott a saját levében szójával és mézzel bevonó képesre sűrítem a mártást. Üvegtésztát forró vízzel leöntöm, hagyom állni hogy felszívja.  Kikeverek fél lime levét, fél dl szójaszószt, 1 ek barnacukrot és szezámolajat csepegtetek hozzá. A tésztába lobogó vizzel leöntött vékonyra vágott pirospaprika csíkokat teszek, és hozzákeverem a dresszinget.

Csütörtök – 09.09. Csülök diós tormával, (snidling) sült kukorica salsával

1 füstölt csülök 100 gr torma 5 dkg dió 1 alma 2 dl tejszín 1 dl fehérbor snidling díszítésnek Kukorica salsa kukorica 2 cső piros paprika (friss) 1 db koriander 5 dkg fél lime 1 kis lilahagyma olivaolaj, só, bors A vacsora elkészítése: I. Csülköt felteszem főni II. Kukoricát megsütöm, Tejszínes mártást összeállítom III., csülköt leveszem IV. Csülköt felvágom, Kukorica salsát elkészítem. A csülköt másfél órára lassú tűzön felteszem főni. A tormát a dióval, lereszelt almával együtt serpenyőbe teszem és felöntögetem fehérborral, esetleg kis szerecsendiót reszelek hozzá. Kukoricákat hosszan kevés zsiradékkal csövön megpirítom, levágom a csőről, majd összekeverem az apróra vágott zöldségekkel, fűszerekkel, és limelével ízesítem. A mártást tálalás előtt felöntöm tejszínnel, a csülköt a vízből kivéve leszárítom, szeletekre vágom, és 3 percig pirítom mindkét oldalát tálalás előtt.

Péntek – 09.10. Zöld saláta ehető virágokkal

Hozzávalók: 1 db kisebb fejes saláta 8-12 csomó madársaláta 1 db cikória saláta 16 db sóska levél Valamilyen színes saláta féle, pl. lollo rosso, tölgy saláta 1 db saláta cukkíni 4 ek nyers napraforgó mag 2 ek natúr pisztácia 4 ek hajdina Öntet: 1 db piros grépfrút 1 csipet reszelt grépfrút héj 3-4 ek bodzaszörp 1 ek hidegen sajtolt lenmagolaj 3 csipet himalája só (1 csipet vanília) Elkészítés: A megtisztított zöldeket tetszés szerint elrendezzük négy tányéron. A cukkínit hosszában félbe vágjuk, majd egy krumpli pucoló segítségével hosszanti irányban csíkokat szeletelünk belőle. Ezeket szépen összetekerve a tányérokra helyezzük. Az öntethez reszelünk egy keveset a grépfrút héjából, majd kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd meglocsoljuk a salátákat. A tányérokat megszórjuk a magvakkal, majd ehető virágokkal díszítjük. Rózsás mák bonbonok 13 db-hoz 10 dkg fehérmák (kék mák is jó) megcsíráztatva 4 nap alatt (öblítés, majd néhány órányi áztatás után leöblítjük, majd szűrőben hagyjuk. Naponta min. 2-szer öblítjük. 10 dkg mandula 4 ek agave szirup vagy méz ½ rúd vanília kikapart belseje 1 ek útifű maghéjpor 1 csipet só 1 csipet reszelt citromhéj 1-2 ek rózsavíz 1 db ehető tisztaságú, megbízható forrásból származó vörös rózsa szirmai Bevonat: 5-5 dkg fehér és kék mák Díszítés: 1 szál rózsa Elkészítés: A hozzávalókat z útifű kivételével összeturmixoljuk. Belekeverjük az útifüvet. Hűtőben kb. órát pihentetjük. Ezután golyókat formálunk a masszából, majd a bevonathoz való csírákba hempergetjük a golyókat: egyet fehérbe, egyet kékbe. Levendulás-őszibarackos kocka 15 db-hoz Alaphoz: 10 dkg kókuszreszelék 4 ek (napraforgó) méz 1 csipet vaníliás só 1 csipet reszelt citromhéj 6 dkg napraforgómag 3 ek szárított Krém: 5 db fehérhúsú őszibarack 4 ek (napraforgó) méz kb 1 -1,5 ek levendula 8 ek útifű maghéjpor Bevonat: 5 dkg natúr pisztácia Díszítés: 2 szál levendula Elkészítés: A „tésztához” összeturmixoljuk a hozzávalókat, kivéve a hajdinát. Ezt utólag keverjük a masszába. A krémhez az útifű kivételével szintén mindent turmixolunk. Ha szeretjük, és alaposan megmostuk a barackot, nem szükséges meghámoznunk. Bele keverjük az útifüvet és ½-1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az útifű jól megduzzadhasson. Ez alatt, egy kisebb tálat vagy műanyag dobozt (kb. 20-40cm-es) folpack-kal kibélelünk, majd egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. Ha kész a barackkrémünk, akkor ráöntjük az alapra. Fagyasztóba tesszük kb. ½ órára, így könnyebben felkockázhatjuk majd kb. 15 felé. Mozsárban vagy aprítóban, vagy esetleg késsel tört pisztáciába forgatjuk, illetve szórjuk meg. Néhány levendula szálat teszünk mellé.

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. szeptember 9. 16:16




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség