Műsoraink   I   Videók  I  SOROZATOK  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 37. hét

hétfő - 09.13. Vajon párolt  lazac, sült póréhagymával, paradicsom-salsaval

- fél kg lazacfilé - 5 dkg vaj - 4-5 szem koriandermag - 2-3 szál friss kapor - 1 szelet citrom - 2 dl  száraz fehérbor   A salsahoz:      - 4 paradicsom - 1 fej lilahagyma - 1 csokor kapor - 1 csokor petrezselyemzöld - 1 citrom - 1 gerezd fokhagyma - só, bors - 2 szál póréhagyma - 1 ek olívaolaj   A sütőt előmelegítem 220 fokra. A megmosott pórék végét levágom, kb. 20 cm hosszú darabokat kapok, hosszában kettéhasítom. Sütőpapírt teszek egy tepsibe, vagy jénai tálba, 1 evőkanál olajat elterítek rajta, a tepsibe teszem, majd 25-30 percig sütöm. A lazacokat 5 cm széles szeletekre vágom. Sózom, borsozom. Egy serpenyőben a vajat, a citromkarikát ,a koriandermagot, kaprot és a bort összeforralom és a lazacszeleteket ráteszem. Fedő alatt 8-10 percig párolom. Ezalatt a paradicsomokat kimagozom, fél centis kockákra vágom, olajjal,zúzott fokhagymával, finomra vágott lilahagymával,kaporral,petrezselyemmel,citrommal és cukorral ízesítem, sózom,borsozom. A pórékra helyezem a halszeleteket, tetejükre salsat halmozok, majd a hal párolólevével meglocsolom.

kedd - 09.14. Kantoni fekete szezámos csirke

- 1 csomag rizstészta (metélt) - fél kg csirkemell filé - 1-1 zöld,sárga, piros kaliforniai paprika - 1 fej vöröshagyma - 1 kígyóuborka - 1 szál sárgarépa - 1 kis fej káposzta - 1 piros chilipaprika - 2 ek. osztrigaszósz - 2 ek. halszósz - 2 ek. szezámolaj - 1 ek. kukoricakeményítő - 1 ek. barnacukor - 2 gerezd fokhagyma - 2 ek. szójaszósz - 2 dl olaj - 1 dl fehérbor - 1 ek. fekete szezámmag   A csirkét felkockázom, olajos, boros chilis pácba teszem egy órára. A tésztát langyos vízbe áztatom és letakarom. A zöldségeket (gyufára) aprítom. Serpenyőben olajat hevítek, a keményítőbe forgatott csirkét elősütöm, félreteszem. A serpenyőt újra felhevítem, beleteszem a cukrot, a káposztát, a répát, hagymát, paprikát, uborkát, chilit. Hozzáadom a szószokat, fokhagymát,2-3 ek bort. Hozzáadom a lecsepegtett tésztát, húst, összeforgatom, utóízesítem, majd tálalom.

szerda - 09.15. Lencseleves padlizsán omlettel

Omlett:   - 1 nagy padlizsán - 1 fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 6 tojás - só,bors,olívaolaj   Leveshez:   - 2 doboz lencsekonzerv - 1 sárgarépa - 1 szál petrezselyem - 1 fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 csokor friss petrezselyem - só,bors - fél liter zöldség vagy húsalaplé   A padlizsánt kis kockákra vágom, sózom, és körülbelül 10 percig hagyom pihenni, majd kinyomkodom belőle a nedvességet. A vöröshagymát  finomra vágom, olajon lesütöm egy serpenyőben, hozzáadom a kinyomkodott, leszárított padlizsánt, zúzott fokhagymát. A tojásokat felütöm, felverem, majd a serpenyőbe öntöm. Sózom, borsozom, friss petrezselyemmel megszórom, mindkét oldalát megsütöm. Ez körülbelül 2-2 perc. A leveshez a répát és a petrezselyem gyökeret megtisztítom és lereszelem. A hagymát finomra vágom, olajon egy lábosban lesütöm. Hozzáadom a lereszelt zöldségeket(ezzel is sütöm 2-3 percig),a lencsét, zúzott fokhagymát majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom.5 percig főzöm.2 merőkanálnyi mennyiséget kiveszek, pürésítem és ezzel sűrítem a levest. A végén finomra vágott petrezselyemmel fűszerezem. A lepényünket cikkekre vágjuk, és a levessel tálaljuk.

csütörtök - 09.16. Marhabélszín zelleres burgonyapürével,szilva-chutney-val

- 1, 5 kg hátszín (4 szelet) - só, bors   A püréhez:   - 1 kg főzni való burgonya - 2 szál angolzeller - 5 dkg vaj - 4 dl tejszín - só   A chutney-hoz:   - fél kg szilva - 3 ek cukor - 2-3 csillagánizs - 1 szál fahéj - 2 dl vörösbor - chilipaprika (ízlés szerint) - 2 gerezd fokhagyma   A sütőt előmelegítem 185 fokra. A burgonyát feltesszük főni sós vízben. Eközben a szilvát negyedelem, a magokat kiveszem. Egy lábosban  cukrot karamelizálok, majd ráteszem a szilvát,hozzáadom a bort, a fűszereket és összefőzöm.Kb.25 percig. A megfőtt burgonyát összetöröm. A tejszínt a vajjal összemelegítem. A zellert apró kockára vágom, vajon 4-5 percig párolom, majd az egészet a burgonyához adom. Közben a húst 5-6 cm-es darabokra vágom, sózom, borsozom, mindkét oldalán elősütöm,2-2 percig, majd 10 percig sütőbe teszem. Kiveszem és  2 percig pihentetem. A tejszínt adagonként a burgonyához keverem, és krémes állagúra keverem. A pürét tányérra halmozom, a húst ráteszem, tetejére chutney-t (1 kanálnyit) kanalazok, majd az egészet a hús pecsenyelevével meglocsolom.

péntek - 09.17. Tejszínes barackos túrótorta

Első lépés: piskóta tortakarika készítése  - 7 db tojás - 14 dkg kristálycukor - 17 dkg liszt A tojásokat szétválasztom és a sárgáját a cukor 1/3 részével habbá verem, a fehérjét a cukor 2/3 részével szintén habbá verem majd a két habos tömeget egybetelepítem, és belekeverem a lisztet. Tortakarikába öntöm és 160 c fokos előmelegített sütőben kisütöm. Második lépés: zselés tejszínes alap készítése - 3 db tojás sárgája - 3 dl tej - 8 dkg kristálycukor - 5 mokkáskanál zselatin Hidegen egy üstben összekeverem és vízgőzön felmelegítem 80-90 c fokra majd lehűtöm kb 30 c fokra. Az elkészített alaphoz hozzákeverem: - 40 dkg felvert tejszínhab - 25 dkg áttört túró - Citromhéj, vaníliás cukor, őszibarackbefőtt Harmadik lépés: a torta betöltése A karikát három egyenlő részre vágom az elkészített krémet két rétegben betöltöm oldalát és tetejét krémmel lekenem tejszínhabbal és barackkal díszítem.

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. szeptember 27. 11:11




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség