Műsoraink   I   Videók  I  FEM3 Café  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 39. hét

hétfő - 09.27. Sertésszűz pirított rókagombával, zöldbabfőzelékkel

Hozzávalók: 70 dkg sertésszűz 30 dkg  friss rókagomba 1 gerezd fokhagyma friss kakukkfű, só, bors 1 evőkanál olívaolaj   Főzelékhez: 30 dkg zöldbab 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 7 dl húsleves vagy víz 3 evőkanál liszt 2 dl tejföl só, bors   Elkészítés:  A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A babot, ha mirelit, forró vízbe áztatom pár percre, majd 3-4 cm darabokra vágom. Ha friss babot használunk, tisztítsuk meg, végeit vágjuk le, szintén daraboljuk. A főzelékhez a hagymát finomra vágjuk, olajon lepirítom, Ha pirosan szeretnénk, 1 teáskanál fűszerpaprikát szórunk rá. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd hozzáadom a babot és pár percig együtt párolom. Felöntöm folyadékkal, mirelitnél 4-5 perig forralom, friss babnál 8-10 percig teszem ugyanezt. A tejfölt a liszttel kikeverem 1 merőkanálnyi főzőlével együtt, majd folyamatos keverés mellett behabarjuk a főzeléket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A szüzet 5-6 cm érmekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Olajon elősütjük, majd 6-7 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Közben a megmosott és felaprított gombát olajon pirítani kezdem, fokhagymával, friss, finomra aprított kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem. Egy tányér főzelékre 2-3 szűzérmét teszek, erre halmozom a pirított gombát és jóízűen elfogyasztjuk. :)

kedd - 09.28. Körtés, kecskesajtos rukkola saláta, csirkehúsos rétessel

Hozzávalók-rétes: 1 csomag réteslap 70 dkg darált csirkemell 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss petrezselyem 10-15 szelet bacon 3 db tojás só, bors   A salátához: 1 csomag rukkola 2 db körte 5 dkg kecskesajt 1 dl olívaolaj 1 evőkanál borecet 1 teáskanál mustár 1 teáskanál méz só, bors A sütőt 160 fokra előmelegítem. A hagymát, petrezselymet finomra vágom. A hagymát olajon pirítom, hozzáadom a húst, fehérre sütöm. Fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel. Kicsit hagyom kihűlni, hozzáadok 2 tojást. A réteslapot kiterítem, egymásra rétegezek 2-3 db-ot, olajozom őket.  A szalonnacsíkokat egymás mellé teszem, a tölteléket hosszában a réteslapra adagolom, majd feltekerem. A harmadik tojással megkenem a rudakat, majd 15 percig sütöm őket. Az ecetet a mustárral, mézzel kikeverem, hozzácsorgatom az olajt, sózom, borsozom. A körtét megmosom, kimagozom, felszeletelem. A sajttal és a salátával összeforgatom. A rétest felszeletelem, salátával tálalom.

szerda - 09.29. Diós zellerkrémleves, Szent Jakab kagylóval, fűszeres kenyérkockákkal

Hozzávalók-leves: 2 fej zeller 1 fej vöröshagyma 2 dl főzőtejszín fél liter hús-alaplé 5 dkg dióbél só, bors, szerecsendió 8-10 tisztított kagyló 1 kávéskanál vaj 1 kávéskanál olívaolaj só, bors Kenyérkockák 2-3 szelet kenyér friss koriander, petrezselyem, kakukkfű A zellereket, vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, vagy reszeljük. Vajon lepirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a zellert,pár percig pároljuk majd felengedjük az alap-lével. Puhára főzzük, pürésítjük, tejszínnel dúsítjuk, kiforraljuk. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kenyérkockákhoz a fűszereket finomra vágom, kenyeret felkockázom. Egy serpenyőben vajat olvasztok. Pár másodpercig a fűszereket fonnyasztom, a kenyérkockákkal pár percig pirítom. A kagylókat a végén sütöm meg. Serpenyőben vajat pici olajjal összeolvasztok, majd a sózott, borsozott kagylókat egyenként beleteszem. 2 percig sütöm, majd megfordítom és további 2 percig sütjük. 3-4 darabot tányérba teszünk, a levest rámerjük, majd kenyérkockákat szórunk a tetejére.

csütörtök - 09.30. Parajos-aszaltszilvás karajrolád, rozmaringos burgonyával, fűszervajjal

Hozzávalók-karaj: 1 kg sertéskaraj 8-10 szelet bacon 1 marék friss paraj 4-5 gerezd fokhagyma 5 dkg aszalt szilva só, bors kötöző spárga Burgonyához: 1 kg sütnivaló burgonya friss rozmaring 20 dkg vaj só, bors 2 evőkanál olívaolaj   Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem. A karajt kihajtogatom, hosszában belevágok, de nem az aljáig, 1.5 cm maradjon. Pillangóra kihajtogatom. A parajt forrázom, aszalt szilvát finomra vágom. A kihajtogatott húst bacon-nal bélelem, erre halmozom a szilvás parajt, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítem. Feltekerem, spárgával körbetekerem. Serpenyőben elősütöm, majd fél kilogrammonként 25 percig sütöm. Hagyom pihentetni, majd szeletelem. A burgonyát megmosom, előfőzöm. Hosszában négybe vágom. Olajjal, sóval összeforgatom, majd tepsire halmozom,10 dkg vajat rácsipkedek, friss rozmaringot dúrvára vágok és rászórom. Sütőben-180 fokon- pirosra, ropogósra sütjük.20-25 perc. A fűszervajhoz a kívánt friss fűszernövényt (rozmaring, kakukkfű, koriandermag, citromhéj) finomra aprítom, vajjal összedolgozom, majd ezt a masszát egy darab celofán segítségével rúd alakúra formálok, és hűtőbe teszem. Itt megdermed. 1-2 hétig tárolható. Bármilyen sülthez, mártáshoz felhasználható.

péntek - 10.01. Linzertészta

Hozzávalók: 20 dkg cukor 40 dkg margarin 60 dkg liszt 2 db tojás 1dkg sütőpor 15 dkg dió Elkészítés: 1 lépés - Az anyagok bemutatása és a tészta gyúrása 2 lépés - A tészta nyújtása és kiszúrása 3 lépés - Sütés 4 lépés - Betöltés és tálalás

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. október 4. 11:11




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség