Műsoraink   I   Videók  I  SOROZATOK  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 40. hét

hétfő - 10.04. Csirkemell fehérboros capribogyó mártással, polentával

25 dk kukoricadara 2 dl fehérbor 1 kis hagyma 50 dk csirkemell capribogyó 1 dl olívaolaj 5 dk vaj 1 citrom A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, klopfoljuk kb. 1 cm vékonyra fólia alatt. A polentához hagymát apróra vágva üvegesre pirítunk, 4 szeres mennyiségű vizet forralunk rajta, hozzáöntjük a darát és egy kis bort, fedő alatt egyet forr, és meleg helyre tesszük. A csirkemell szeleteket olajon megpirítjuk, hozzátesszük a caprit, és a citrom héját reszelve fehérborral felöntjük. Vajjal sűrítjük, polentán tálaljuk.

kedd - 10. 05. Sertésragu édesköménnyel, édesburgonyás rétessel

50 dk szűzérme fél édeskömény 1 evőkanál dijoni mustár 1 evőkanál barnacukor 2 dl fehérbor 1 kis fej hagyma 60 dkg édesburgonya fél dl olívaolaj 3 dk parmezán (egész) 2 gerezd foki 5 szál kakukkfű teáskanál római kömény teáskanál  curry por 1 csomag réteslap 1 db tojás Az édesköményt vékonyra vágva a felvágott hagymával együtt megfuttatjuk olívaolajon. Fehérborral locsolgatjuk, hogy éppen ellepje, puhuljon. Hozzákeverjük a dijoni mustárt, barnacukrot. A szűzérmét egy másik serpenyőben csíkokra vágva, lepirítjuk, és hozzáadjuk a mártáshoz. Az édesburgonyát hámozva, kockázva ressre megfőzzük, és olívaolajon megfuttatjuk, fokhagymával, parmezánnal, sóval, borssal, és kakukkfűvel és a fűszerekkel ízesítjük. Kész réteslapba töltjük, tojással ragasztjuk és fényezzük, serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk.

szerda - 10. 06. Borjú zsályás-vajas tésztán

1 csomag tagliatelle tészta 5 fokhagyma 60 dk borjúkaraj 1 dl olívaolaj 5 dk vaj 3 szál zsálya parmezán A tésztát 10 szeres mennyiségű lobogó vízben egy csepp olívaolajjal és sóval kifőzzük, szétterítjük, félretesszük. A borjút medálokra vágjuk, és a fokhagymával karamellizált olívaolajon megpirítjuk, rózsaszínre, majd a sütőbe teszem 5 percre. A szeleteket kiveszem vajjal és zsályával ízesítjük a szószt, majd beletesszük a tésztát, és átforgatjuk. A borjúszeleteket a tetejére tálaljuk, zsályával díszítjük, parmezánnal megszórjuk.

csütörtök - 10. 07. Sütőtökös muffin

50 dkg porcukor 50 dkg  liszt 50 dkg olaj 40 dkg víz 12 db egész tojás 50dkg reszelt sütőtök díszítéshez fondant és olvasztott csoki Összeöntjük a tészta hozzávalóit, majd tésztává alakítjuk, muffin formákba öntjük, sütőbe tesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt mesütjük. A mesütött muffint olvasztott csokival díszítjük.

péntek - 10. 08. Ferijoada, brazil nemzeti étel

40 dkg feketebab fél fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma fél db csípős paprika 25 dkg sertéslapocka 25 dkg sertésoldalas 50 dkg marhahús 25 dkg füstölt sertéscsülök 50 dkg parasztkolbász 50 dkg cserkészkolbász 3-4 db narancs 1 evőkanál olaj 2 db babérlevél rizs só bors Előkészítés: A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és 2 cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén 2cm-es darabokra vágjuk. A narancsokat megmossuk. Egyet héjastól kettévágunk, a többit megtisztítjuk, és cikkekre szedjük. Elkészítés: Nagy vasfazékban (ha nincs, akkor vastag zománcos fazékban) felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, és kb. 2 perc alatt kevergetve aranybarnára pirítjuk. Leszűrjük a beáztatott babot, hozzáadjuk a hagymához a húsokkal és a kolbászokkal együtt. Beletesszük a babérlevelet, 2 teáskanál őrölt borssal és 1 kávéskanál sóval megszórjuk, felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a félbevágott narancsot, és lefedve kb. 2 órát főzzük. Időnként megkeverjük, ha a leve elfő, folyamatosan pótoljuk. A babot a lének el kell lepni. A felszeletelt narancsokkal és fehér rizzsel tálaljuk.

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. október 7. 12:12




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség