MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 41. hét

hétfő - 10.11. Tészta 3 féle mártással

1. Paradicsomos-tonhalas ragu Hozzávalók: 1 doboz hámozott paradicsom 1 doboz tonhalkonzerv 1 fej vöröshagyma 10 dkg olívabogyó 1 evőkanál barnacukor 1 citrom 1 evőkanál olívaolaj tárkony, só,bors A hagymát finomra vágom, olajon lepirítom, kevés vízzel párolom. Hozzáadom az összeaprított paradicsomot, és forralom egyet, majd ráborítom a halat és az olajbogyókat is. Borssal, cukorral, citromlével és tárkonnyal ízesítem, sózni ízlés szerint, de vigyázzunk, mert a hal és az olívabogyó is sós lében ázik a dobozban. Parmezánnal vagy egy más kemény sajttal kínáljuk. Tészták közül a penne illik hozzá. 2. Gombás-mozzarellás ragu Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 15-20 dkg csiperke 3 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 2 zacskó mozzarella sajt 1-2 evőkanál olívaolaj só, bors A hagymát (finomra), paradicsomot (kis kockákra) és a gombát(szeletekre) előkészítem. A finomra vágott hagymát olajon párolom. Közben a gombát vékony szeletekre vágom, megmosom. A puhára párolt hagymához hozzá adom a zúzott fokhagymát és a paradicsomot és 2-3 percig párolom, majd ráborítom a gombát és 3-4 percig főzöm. Közben finomra vágom a petrezselymet és azt is hozzáadjuk. Sózom, borsozom, és a végén hozzákeverjük a szintén felaprított sajtokat is. Olvadásig kevergetjük. Sajtimádók parmezánnal bolondíthatják. Spagetti dukál mellé.   3. Vasárnapi grillcsirkés ragu Hozzávalók: Maradék grillcsirke vagy más húsok 2 dl főzőtejszín 2-3 szelet bacon 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj só,  bors A húst leszedegetjük a csontról és vékony csíkokra aprítjuk. A bacont apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát (zúzva) majd ráhuppantjuk a megmentett húsunkat. Átforgatjuk 2-3 percig, majd felöntjük tejszínnel és 1 dl vízzel. Összeforraljuk,sóval,  borssal, és ha van, kevés fehérborral ízesítjük. Adhatunk hozzá pár szem koktélparadicsomot és finomra vágott petrezselymet is. A parmezán szintén ajánlott, bármilyen tészta összebarátkozik vele.

kedd - 10.12. Marhahúspogácsa chilis csokoládémártással és kukoricás muffinnal

Hozzávalók: Húspogácsa 50 dkg darált marhahús 5 dkg bacon 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3-4 szem zöld olívabogyó 1 piros kaliforniai paprika 2 evőkanál worchester szósz só, bors Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, olívabogyót és bacont finomra vágom, majd pár percig együtt pirítom. Ezt hozzákeverem a húshoz,  ízesítem majd vizes kézzel pogácsákat formázok. Oldalanként 2-2 percig kevés olajon elősütöm, majd 180 fokos sütőben 12 percig továbbsütöm. Hozzávalók: Csokoládémártás 5 dkg étcsokoládé 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 paradicsom 3 db szárított chili paprika 5 dkg vaj 3 dl húsleves 5 dkg kukoricaliszt 1 evőkanál szezámolaj só,  cukor, fahéj, bors Elkészítés: A paradicsomot hámozzuk meg. A hagymát kevés olajon összepirítom a fokhagymával, majd hozzáadom a kockára vágott paradicsomot.2-3 percig főzöm majd hozzáadom a csokit. Felolvasztom, majd fűszerezem. Mindenből egy csipettel, hogy egyik íz se domináljon túlzottan. Felöntöm a levessel, a kukoricaliszttel sűrítem, pár percig forralom. Hozzávalók: Kukoricás muffin  2 pohár liszt 3 teáskanál sütőpor 1 pohár konzervkukorica 6 dkg füstölt sajt 1 tojás 5 dkg margarin 1 pohár langyos tej Elkészítés: Összekeverem a hozzávalókat, majd kivajazott muffin formákba adagolom a masszát. A hússal együtt, 180 fokon, 20 percig süssük. A kész pogácsákat tegyük a tányér közepére, vonjuk be a csokis mártással és egy félbevágott muffinnal körítsük.

szerda - 10.13. Sajtos-tejszínes árpagyöngy pirított zöldségekkel, hagymaropogóssal

Hozzávalók: Sajtos-tejszínes árpagyöngy: 30 dkg árpagyöngy 1 fej vöröshagyma 3dl főzőtejszín 5 dkg trappista sajt 3 dkg vaj 1 dl fehérbor só,  bors Elkészítés: A finomra vágott hagymát vajon lepirítom, hozzáadom az árpagyöngyöt és a bor kétharmadát majd kb. 2szeres mennyiségű langyos vízzel vagy alap lével puhára főzzük. Tálalás előtt a tejszínnel és a sajttal dúsítom, összemelegítem. Pirított zöldségek: 1 cukkíni 3 db kaliforniai paprika 1 szál sárgarépa 4-5 szem koktélparadicsom 1 evőkanál olívaolaj só,  bors A zöldségeket 1x1 cm-es kockákra vágom. Olívaolajon először a répát, majd a paprikákat, végül a cukkínit és a paradicsomokat is összepirítom. sóval, borssal, maradék fehérborral ízesítem. Hagymaropogós: 2 fej vöröshagyma 10 dkg búzaliszt fél liter étolaj a sütéshez 1 evőkanál tökmagolaj 2-3 evőkanál tökmag   A hagymákat felkarikázom 2-3 mm szélesre. Szétmorzsolom őket, majd sózom. Pár percig állni hagyom. Leitatom a nedvességet, majd lisztbe forgatom a karikákat. Nem túl forró  olajban aranysárgára sütöm őket, majd papírtörlőre szedem őket. Tálalásnál az árpagyöngyöt a tányér közepére szedem, körbehintem a pirított zöldségekkel, a tetejére pedig sülthagymát halmozok. Tökmagolajjal és pirított tökmaggal díszítem.

csütörtök - 10.14. Joghurtban pácolt tarja pezsgős káposztával, burgonyafánkkal

Hozzávalók: Tarja 6 szelet tarja 4 dl natúr joghurt 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 dl olaj 1 teáskanál mustár A hagymát felszeletelem, a zúzott fokhagymával, mustárral, olajjal a joghurtot összekeverem, a húsokra öntöm, majd letakarva 1 napra a hűtőbe teszem. A szeleteket átteszem egy tepsibe és 35-40 percig fólia alatt, majd 10 percig a nélkül 180 fokon sütöm. Hozzávalók: Pezsgős káposzta 1 kisebb fej káposzta 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál barnacukor 1 teáskanál egész köménymag 2 evőkanál étolaj 1 dl száraz pezsgő 1 evőkanál fehérbor ecet só,  bors Elkészítés: A káposztát vékony csíkokra szeletelem, tálba teszem, sózom kb. 1 fél evőkanál sóval. A hagymát szintén vékonyra szeletelem. Az olajjal és a cukorral karamellt készítek egy nagyobb átmérőjű fazékban, hozzáadom az egész köményt is. Ráteszem a kinyomkodott, lemosott káposztát, jól elkeverem a karamellel. Fedő alatt üvegesre párolom, majd borssal, ecettel, és a pezsgővel ízesítem. Sóval óvatosan, mert a káposzta sós lehet. Hozzáadom az ecetet, és ízlés szerint még cukrozom, vagy savanyítom, ha kell.   Burgonyafánk: 40 dkg burgonya 2-3 evőkanál liszt 1 tojás 1 teáskanál sütőpor só, bors, szerecsendió  fél liter olaj Elkészítés: A burgonyát hámozzuk, kockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Összetörjük és hagyjuk hűlni. Ha langyos, hozzáadjuk a lisztet, tojást, fűszereket, sütőport és jól összekeverjük. A nem túlforró olajba, fánkocskákat szaggatunk és ropogós, aranysárga fánkokat sütünk. Végezzünk próbasütést, hogy megfelelő-e az olaj hőfoka, mert, ha túlforró, akkor kívül hamar megég, belül viszont nyers marad a tésztánk. Tálalásnál tegyünk egy adag káposztát a tányérunkra, erre egy szelet húst, majd 3 felezett puffancsot rakjunk köré. A hús szaftjával vagy olívaolajjal locsoljuk körbe.

péntek - 10.15. Burgonyás pogácsa

Hozzávalók: 1 kg liszt                20 dkg margarin             20 dkg zsír                     80 dkg burgonya                                                    fél dkg élesztő                                                                fél dkg só                      3 db tojás     2-3 dl tej                 20 dkg trappista sajt Elkészítés: 1 lépés - Anyagok bemutatása, burgonya megfőzése 2 lépés - Tészta gyúrása 3 lépés - Pogácsák kiszúrása 4 lépés - Pogácsák kenése és beszórása 5 lépés - Kelesztés és sütés 6 lépés - Kóstolás

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. október 18. 10:10




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS