Műsoraink   I   Videók  I  FEM3 Café  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 42. hét

hétfő - 10.18. Barbecue csirkeszárnyak Coleslaw-salátával

Hozzávalók: 2 kg csirkeszárny 3 fej hagyma 1 fej fokhagyma 1 kockázott paradicsom konzerv (350 gr) 2 dl cola 1 dl vörösbor ecet 4 evőkanál barnacukor 1 dl Worcestershire szósz só, bors olaj Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, utána a fokhagymát reszelve hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a paradicsom konzervet és a Colát. Lassú tűzön 40 percet rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a barnacukrot, és az ecetet. A besózott csirke szárnyat megforgatjuk a szószban, lehetőleg minimum fél órát állni hagyjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk hagymával és 180 fokon fólia alatt 1 órát sütjük, majd 1 órán keresztül fólia nélkül pirítjuk. Coleslaw Hozzávalók: 400 gr káposzta 100 gr sárgarépa 1 fej hagyma 1 dl fehérbor ecet 4 evőkanál cukor só, bors, olívaolaj, jég Elkészítés: A hagymát lereszelve 5 percre jeges vízbe tesszük. Majd leszűrjük és kinyomkodjuk. A káposztát felkockázva a  fehérbor ecettel, cukorral, sóval, borssal marináljuk, majd olívaolajon magas lángon éppen hogy megfutatjuk. Nagylyukú reszelőn a sárgarépát lereszeljük, és a salátával, hagymával összekeverjük. Mayo Hozzávalók: 1 tojás sárgája 1,5 dl olaj só, bors 1 teáskanál dijoni mustár 1 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromlé Elkészítés: Majonézt készítünk 1 tojásból, másfél dl olajból.  Sóval borssal, citromlével, mustárral és 1 evőkanál porcukorral ízesítem, majd belekeverem a salátába.

kedd - 10.19. Marhasült lassú tűzön burgonyapürével

Hozzávalók: 2 evőkanál zsír 1,5 kg marhanyak 1,5 kg vöröshagyma 1 fej fokhagyma só, bors Elkészítés: A hagymát a zsíron sokáig karamellizáljuk, bekenjük a marhahúst a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal, beletesszük a serpenyőbe és addig pirítjuk, amíg minden oldala rozsdabarna nem lesz. Ha kész, letakarva sütőbe tesszük és lassú tűzön, 140-150 fokon 3 órán keresztül pároljuk. Püré Hozzávalók: 1kg burgonya 30 dkg vaj 2 dl tejszín

szerda - 10.20. Töltött dagadó libazsírban sült burgonyával

Hozzávalók: 1 dagadó 4 szelet kenyér 40 dkg gomba 30 dkg hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál libazsír só, bors 1 dl alaplé 1 kg burgonya Elkészítés: Az üvegesre párolt hagymán és az apróra vágott gombát megpörköljük. Fokhagymával, sóval, és sok borssal ízesítjük és belegyúrjuk az alaplével leöntött kenyeret. A tölteléket beletöltjük a dagadóba, majd fogpiszkálóval összetűzzük. A már kizsírozott tepsibe a burgonyát sózva, borsozva hagymával a dagadó köré tesszük és lefedve 1 órát 180 fokon, majd fólia nélkül 45-50 percet sütjük.

csütörtök - 10.21. Kakukkfüves pacal vörösboros raguban, sósburgonyával

Hozzávalók: 1 kg pacal fél liter vörösbor 20 dkg paradicsompüré 25 dkg hagyma 5 dkg kakukkfű 3 fej fokhagyma 1 szál parasztkolbász 2 evőkanál barnacukor 2 evőkanál csípős paprika 4 evőkanál csemege paprika 3 evőkanál zsír 1 dl vörösbor ecet 2 kg burgonya Elkészítés: A pacalt háromszor átmosva, rádobjuk az üveges hagymákra, majd megpirítjuk. Beletesszük a kolbászt, a kakukkfüvet és a paradicsom pürét. 1 órát rotyogtatjuk.  A végén tesszük hozzá a paprikát, valamint az ecetet és a cukrot.

péntek - 10.22. Kuglóf

Hozzávalók: 20 dkg liszt 20 dkg margarin 50 dkg élesztő  20 dkg porcukor 6   db tojás 1 db citrom   1 liter tej    2 csomag vaníliás cukor 50 dkg kakaópor Kevés langyos tejben az élesztőt egy kevés cukrorral csomómentesre elkeverünk, és annyi lisztet adunk hozzá , hogy tejfölsűrűségű legyen, majd meleg helyre tesszük érlelni. A zsíradékot a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A kikevert zsíradékra ráöntjük az érett kovászt és beletesszük a lisztet és az ízesítő anyagokat / vaníliás cukor, citromhéj, só/ majd tej hozzáadásával képlékeny állományura gyúrjuk. Langyos helyre tesszük kelni.  Kelesztés után összegyúrjuk /szellőztetjük/Két részre osztjuk és az egyik részét kakaóval és kevés tejjel összegyúrjuk, majd összecsavarva a két tésztát,  sütőformába helyezzük,  és megkelesztjük. Sütés 160-170 c fokon kb. 50-60 perc.

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. október 25. 11:11




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség