Műsoraink   I   Videók  I  FEM3 Café  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 43. hét

hétfő - 10.25. Gyömbéres-birsalmás csirke, fenyőmagos rizzsel, ropogós baconnal

Hozzávalók: Csirkéhez  2 birsalma 70 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 1 citrom leve 4-5 kanál méz 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 teáskanál őrölt fahéj 5 dkg vaj   Rizshez 1 bögre rizs 1 fej v. hagyma 3 dkg vaj 2 evőkanál fenyőmag   5-6 szelet bacon   Vizet forralok, citromlével,1 evőkanál mézzel együtt. Az almákat darabolom(4be)főzöm 10-12 percig. Ne teljesen puhuljon meg. Az almákat és a csirkemellet is felkockázom. Vajat olvasztok,a felkarikázott hagymát lepirítom rajta, hozzáadom a csirkét, fűszerezem,pirosra sütöm. Másik serpenyőben vajon mézet karamellizálok, az almákat átforgatom benne és pár percig együtt pirosítom,majd összeforgatom a csirkével.  A rizshez finomra vágom a hagymát, vajon lesütöm, hozzáadom a rizst, pár percig együtt pirítom, majd 2szeres forró vízzel felengedem. Fedő alatt puhára párolom. A szalonnát serpenyőben pirosra sütöm.

kedd - 10.26. Juhtúrós lángos, kapros tejfölös cukkíni levessel

Hozzávalók:  Lángos fél kg liszt 1 dl tej 3 dl kefír 3 dkg élesztő 1 tojás só 1 teáskanál cukor 20 dkg juhtúró 1 liter olaj a sütéshez   Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom, összekeverem  a többi hozzávalóval, jól kidolgozom, majd egy éjszakára hűtőben kelesztem. Kanálnyi golyókat szaggatok, olajos kézzel kinyújtom, forró olajban kisütöm.   Leves  2 db cukkíni 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 2 dl tejföl só, bors, szerecsendió 2 evőkanál olívaolaj 1 liter húsleves   A hagymát finomra a cukkínit 1x1 es kockára vágom. Olajon lepirítom a hagymát, hozzáadom a cukkínit, 1 percig együtt párolom, felöntöm a csont lével, majd tejföllel habarom. Ízesítem, friss kaporral dúsítom.

szerda - 10.27. Majorannás csirkecomb, meleg burgonyasalátával, karamellizált hagymával

Hozzávalók: Csirkecomb 4 db csirkecomb 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 teáskanál majoránna só, bors 2 teáskanál étolaj   A csirkecombokat összekeverem a feldarabolt hagymával, fűszerekkel, olajjal, majd 180 fokos sütőben 40 percig fólia alatt majd 10 percig nélküle pirosra sütöm.   Burgonyasaláta  1 kg főzni való burgonya 5 dkg bacon 3 evőkanál olívaolaj só, bors 1 evőkanál borecet 1 evőkanál kristálycukor   A burgonyát megfőzöm, hámozom,centis karikákra vágom. A bacont finomra vágom, kisütöm, hozzáadom az olajat, ecetet, cukrot, majd összeforgatom a burgonyával.   Karamellizált hagyma  4 fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 3 evőkanál cukor 1 dl fehérbor só,bors,1-1 szál kakukkfű,rozmaring   A hagymát 1x1-es kockára vágom. A cukrot olajon karamellizálom,  ráteszem  a hagymát,sózom, hozzáadom a fűszereket, borral párolom. Puhára sütöm.

csütörtök - 10.28. Mézes-fokhagymás sertésoldalas, hajdinalepénnyel, tejszínes kelkáposztával

Hozzávalók: Oldalas 1 kg sertésoldalas 3 evőkanál méz 4 gerezd fokhagyma só, bors 1 teáskanál őrölt kömény   A mézet, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverem, majd az oldalast bepácolom vele. 1-2 órát hűtőben pihentetem, majd 200 fokon 70 percig fólia alatt sütöm, majd 20 percig nélküle. Vizet folyamatosan öntögetni kell alá.   Hajdinalepény 30 dkg egész hajdina 30 dkg liszt 2 dl tej 2 tojás só, bors 1 csokor petrezselyem   A hajdinát sós vízben megfőzöm, majd lehűtöm. Összekeverem a többi alkotóval(petrezselymet finomra vágom), 5-10 percet pihentetem, majd olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.   Tejszínes kelkáposzta  30 dkg kelkáposzta 5 dkg bacon 2 dl főzőtejszín só,bors,szerecsendió   A káposztát 2x2-es kockákra vágom. A felaprított bacont lepirítom, hozzáadom a káposztát, 2-3 percig fonnyasztom, majd hozzáadom a tejszínt, fűszerezem, kiforralom.

péntek - 10.29. Rákóczi túrós

Linzertészta: 30 dkg porcukor 60 dkg margarin 90 dkg liszt 1 dkg sütőpor 1 dkg vaníliás cukor 2 db tojás 1 db citrom Túrótöltelék: 2 kg túró 40 dkg kristálycukor 10 dkg mazsola 2 dkg vaníliás cukor 1db citrom 4 db tojás Tojáshab:      12  db tojás 50 dkg kristálycukor Elkészítés: 1. lépés: tésztakészítés és nyújtás 2. lépés: töltelékkészítés 3. lépés: tészta töltése 4. lépés: tojáshab készítése 5. lépés: sütés

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. november 2. 14:14




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség