MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 45. hét

hétfő - 11.08. Hamburger, coleslow, steakburgonya

Hozzávalók: Hamburger 70 dkg darált marhahús 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2-3 szelet bacon só, bors 4 db hamburgerzsemle 1 fej jégsaláta 1 fej lilahagyma 2 paradicsom 3-4 csemegeuborka 1 dkg vaj 2 evőkanál olaj A hagymát, bacont finomra vágom, összekeverem a darált hússal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. 1 cm magas 7-8 cm átmérőjű korongokat formálok, olajon serpenyőben készre sütöm. Coleslow 1 fej káposzta 1 szál sárgarépa 1 fej hagyma 2 dl majonéz 1 evőkanál méz 1 teáskanál torma só, bors A káposztát finomra vágom, sózom. Hagyom pihenni, majd 15 perc után kinyomom belőle a nedvességet. A répát lereszelem, hagymát finomra vágom, összekeverem őket a káposztával, majonézzel, tormával, mézzel, sóval, borssal.   Steakburgonya 60 dkg burgonya 10 dkg vaj só, bors 4-5  burgonyát megmosok, héjastól megfőzök. Cikkekre vágom, majd vajon aranysárgára sütöm. Sózom, fűszerezem.

kedd - 11.09. Borókás nyúlgerinc céklás vörös lencse rizottóval

Hozzávalók: Nyúlgerinc 50 dkg nyúlgerinc filé 1 evőkanál egész borókabogyó 2 gerezd fokhagyma 1 szál sárgarépa 1 szál friss rozmaringág 1 babérlevél 5 dkg bacon 3 dkg vaj 2 dl fehérbor 2 evőkanál olívaolaj só, bors   Céklás vörös lencse rizottó  1 céklagumó 1 evőkanál méz 40 dkg vörös lencse 1 fej vöröshagyma 1 dl fehérbor 5 dkg vaj 4 dl főzőtejszín 2 dkg parmezán só, bors   A bacont felkockázom, egy lábosban kisütöm a zsírját. Hozzáadom a vajat, és az olajat. A fűszereket (borókát kicsit összetöröm), karikázott tisztított sárgarépát és a zúzott fokhagymát hozzáadom, majd ráteszem a húsokat, átforgatom, kérget sütök rájuk. Felöntöm a borral és fedő alatt 20-30 perc alatt készre párolom.  A céklát megtisztítom, 1x1-es kockákra vágom. Serpenyőben mézet karamellizálok, ráteszem a céklát és puhára párolom fedő alatt. A lencsét megmosom. A hagymát finomra vágom. Vajon lepirítom, ráteszem a lencsét, átforgatom, hozzáadom a bort, langyos vízzel felengedem(kb.2xes mennyiséggel)és puhára főzöm.5-6 perc. A végén tejszínnel és reszelt parmezánnal dúsítom. Lapostányérba szedem, tetejére céklát kanalazok,a húst ráfektetem.

szerda - 11.10. Coq au vin zellerropogóssal, konfitált koktélparadicsommal

Hozzávalók: Coq au vin 3 db egész csirkecomb 10 dkg húsos szalonna 2  fej vöröshagyma 3 dl vörösbor 3 dl húsleves 1 gerezd fokhagyma 2 szál friss kakukkfű 1 csokor petrezselyem babérlevél, só,bors 3 dkg vaj 2 evőkanál liszt 30 dkg csiperke   Zellerropogós 5 dkg vaj 10 dkg liszt fél liter tej fél zellergumó só, bors,szerecsendió fél liter olaj   Konfitált paradicsom 10-15 szem koktélparadicsom 3 dl olívaolaj 1-1 szál kakukkfű, rozmaring 2 gerezd fokhagyma    A szalonnát felkockázom, kisütöm a zsírját. Ráteszem a finomra vágott hagymát, átpirítom. Hozzáadom a fűszereket, majd ráteszem a húsokat, lepirítom. Felengedem a borral, húslevessel és fedő alatt 20 percig főzöm. Ezután hozzáadom a mosott gombát és további 30 percig főzöm fedő nélkül. A puha húsokat kiveszem, majd a vajjal összedolgozott liszttel sűrítem a mártást. A zellert lereszelem, puhára főzöm. A ropogóshoz sűrű bechamelt készítek. (vajat olvasztok, hozzáadom a lisztet, majd meleg tejjel felengedem, sűrűre főzöm, szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem) Hozzákeverem a főtt zellert,majd a masszából evőkanálnyi adagokat forró olajban kisütök. A paradicsomokat megmosom, az olajat felmelegítem (lassú tűz)beleteszem a fokhagyma gerezdeket, fűszert, paradicsomokat.5-6 percig főzöm az olajban a paradicsomokat,majd papírtörlőn lecsepegtetem. Egy lapostányérba teszek egy combot,mellé 2-3 db ropogóst, 2-3 kanálnyi mártást és 4-5 paradicsommal díszítem.

csütörtök - 11.11. Rántott kalamári paradicsomos szójababbal, uborka concasse-val

Hozzávalók: Kalamári 2  egész vagy karikázott kalamári  só, bors 2 tojás 10 dkg liszt 10 dkg zsemlemorzsa fél liter étolaj   Paradicsomos szójabab 250 gr szójabab 4 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 csokor friss petrezselyem   Uborka concasse 1 db kígyóuborka 1 evőkanál borecet 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj só, bors friss kapor   A megtisztított, mosott kalamárit 1 cm vastag karikákra vágom. Sózom, majd panírozom liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben.  A paradicsomokat kockázom,hagymát finomra vágom. Serpenyőben olajat hevítek, hagymát lepirítom, közben a szójababot sós vízben 4-5 percig főzöm, majd leszűröm. A hagymához adom a kockázott paradicsomot,zúzott fokhagymát.3-4 percig főzöm, majd hozzáadom a babot,finomra vágott petrezselymet, sózom, borsozom.1-2 percig együtt főzöm.   Az uborkát megmosom, hosszában kettévágom, magházát kikaparom,majd nagyon pici kockákra aprítom.(fél centis)Egy keverőtálban összekeverem az olajjal, zúzott fokhagymával, ecettel,sóval, borssal, finomra vágott kaporral.   A kalamárit forró olajban megsütöm (aranybarnára-de ne süssük túl, mert gumiszerű lesz) és frissen tálaljuk a babbal és uborkával.

péntek - 11.12. Hajtogatott élesztős tészta

Hozzávalók: 1,5 kg liszt 50 dkg margarin 5 dkg élesztő   20 dkg porcukor 1 liter tej 6 db tojás   Töltelék 25 dkg túró 1 üveg magozott megy 1 doboz felezett őszibarack 1 doboz ananász karika 30 dkg kristálycukor 5 dkg zselatin 10 dkg hidegen készíthető vanília pudingpor 2 db citrom 2 dkg vaníliás cukor

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. november 15. 14:14




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS