Műsoraink   I   Videók  I  SOROZATOK  I  7 NAP  I  Műsorújság  I  Szórakozás  I  Infópult
MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 47. hét

hétfő - 11.22. Erdei gombás bárányleves, májas-parajos haséval

Hozzávalók   Leves: 50 dkg báránycomb 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 15 dkg szárított erdei gomba 1 dl száraz fehérbor 1 negyed citrom leve 1 csokor petrezselyem 1 dl főzőtejszín 2 db sárgarépa 1 közepes zellergumó 2 evőkanál olívaolaj 1.5 liter hús alaplé só, bors   A húst 1x1-es kockákra vágom, leforrázom, hogy a levesem ne legyen habos, zavaros. leszűröm, lemosom a húst. A zöldségeket megtisztítom, felkockázom, hagymát finomra vágom. Gombákat beáztatom. Olajon lepirítom a hagymát, majd hozzáadom a húst. Folyamatos folyadékpótlással puhára főzöm, hozzáadom a kinyomkodott gombákat, majd a végén tejszínnel sűrítem, citrommal, petrezselyemmel, fehérborral, sóval, borssal ízesítem. 2-3 percig forralom.   Hasé: 50 dkg leveles tészta 20 dkg paraj 30 dkg csirkemáj 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 2db tojás só, bors   A sütőt előmelegítem 200 fokra. A májat ledarálom. A parajt forrázom, kinyomkodom. A hagymát finomra vágom, vajon lepirítom. Hozzáadom a májat, fokhagymát, finomra vágott petrezselymet. Összepirítom, az egyik tojással bekötöm. A tésztát kihajtogatom, 15x15-ös négyzeteket vágok. Középre kanálnyi kupacokat halmozok, felvert tojással körbekenem a tészta széleit 1 cm-es sávban, majd háromszögre hajtogatom a lapokat. Villával körbenyomkodom, hogy biztos ne nyíljanak ki a zsákok sütés közben. 200 fokon 10-15 percig sütöm.

kedd - 11.23. Vodkás-szójás libamell, hagymás törtburgonyával, töpörtyűvel

Hozzávalók Hagymás törtburgonya:  1 kg burgonya 1 fej vöröshagyma só, bors   A burgonyát meghámozom, kockázom, sós vízben megfőzöm. A hagymát finomra vágom,a libamellből kisütött zsíron lepirítom. A főtt burgonyát összetöröm és összeforgatom a hagymás zsírral.   Vodkás-szójás libamell:  2 bőrös libamell 1 dl vodka 1 dl szójaszósz 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér só, bors, friss kakukkfű   A libamellet lebőrözöm,felszeletelem..A lefejtett zsíros bőrt 1x1-es kockákra vágom és elkezdem kisütni(töpörtyűt sütök). Közben a hagymát kockára,a tisztított zöldségeket fél cm vastag karikákra vágom. A kisült zsír 2/3-át leöntöm, félreteszem. A maradékon lepirítom a hagymát, zöldségeket, fokhagymát, hozzá adom a kakukkfüvet. A melleket felszeletelem, majd a ragura teszem őket. Hozzáadom a vodkát, szójaszószt, pár percig forralom, majd ráteszem a  hússzeleteket. 7-8 percig sütöm.

szerda - 11.24. Falafel cukkínis karfiolpürével, zöldbors mártással

Hozzávalók Falafel: 50 dkg csicseriborsó 1 fej vöröshagyma 1 tojás 1 csokor petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 2 kávéskanál őrölt koriander 2 kávéskanál őrölt kömény 2 teáskanál sütőpor só, bors olaj a sütéshez   A csicseriborsót beáztatom 4-5 órára, sós vízben puhára főzöm. Hűtöm, pürésítem. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágom majd a  csicseriborsó masszával és a többi alkotóval összekeverem. A fokhagymát is belepréselem. Golyókat formázok (3cm átmérőjűt) majd forró olajban kisütöm pár perc alatt.   Cukkínis karfiolpüré:  1 db cukkíni 1 fej karfiol 1 kis fej vöröshagyma só, bors   A karfiolt a hagymával puhára főzöm, pürésítem, sózom, borsozom. A cukkínit apró kockákra vágom, kevés olívaolajon 1-2 percig pirítom, majd elkeverem a pürével.   Zöldbors mártás:  1 üveg zöldbors fél dl konyak 1 dl víz 2 dl főzőtejszín   A borsot a konyakkal, vízzel főzöm, szárazra forralom (teljesen elpárolog a folyadék) A tejszínnel összeforralom, sóval, borssal ízesítem.

csütörtök - 11.25. Vörös marhacurry ropogós piláf rizzsel

Hozzávalók Curry:  50 dkg marhabélszín 3 evőkanál vörös curry paszta 2 dl kókusztej 1 csokor friss koriander 2 evőkanál halszósz só, bors   A csíkozott húst 3-4 perc alatt forró olajban kisütjük, összekeverjük a curry pasztával, hozzáöntjük a kókusztejet, halszószt. Durvára vágott friss korianderrel ízesítem.   Ropogós piláf rizs:  2 csésze hosszú szemű rizs 1 fej vöröshagyma 3 dkg vaj 3 csésze húsleves vagy víz 1 kisebb kígyóuborka 1 piros kaliforniai paprika só, bors   A hagymát finomra vágom, vajon párolom. Hozzáadom a megmosott rizst, pár percig együtt pirítom, majd felöntöm a forró húslevessel. Fedő alatt puhára párolom. Közben apró kockákra vágom az uborkát, paprikát és nyersen a rizshez keverem. Ettől lesz ropogós rizs.

péntek - 11.26. Fatörzs rolád

Piskóta felvert: 8 db tojás 16 dkg cukor 20 dkg liszt 5 dkg kakaó 5 dkg csokoládé Vajkrém: 5 d l tej 30 dkg cukor 10 dkg vanília pudingpor 50 dkg margarin   Munkamenet: 1. lépés – Tésztakészítés 2. lépés – Krémkészítés 3. lépés - Rolád betöltés 4. lépés - Rolád díszítése 5. lépés - Szeletelés és kóstolás

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. november 29. 19:19




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A fem3.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség