MŰSORAINK
Boszorkánykonyha receptek: 49. hét

hétfő - 12.06. Fenyőmagos pulykavagdalt juhtúrós grízlepénnyel, paprikakrémmel

Hozzávalók: 75 dkg darált pulykamell 1 fej vöröshagyma 2 db tojás 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 db zsemle 1 kávéskanál szárított majoránna 15 szelet bacon 10 dkg zsemlemorzsa 2-3 evőkanál olaj só, bors, pirospaprika A sütőt 180 fokra előmelegítem. A vöröshagymát,5 szelet bacont és a petrezselymet finomra vágom. A zsemlét beáztatom. Olajon megfonnyasztom a hagymát és petrezselymet, majd összekeverem a hússal, fűszerekkel, kinyomkodott zsemlével és a finomra vágott baconnal. Egy őzgerincformát kiolajozok, kimorzsázok, majd a maradék baconnal kibélelek. A masszát beletöltöm, majd betakargatom a baconnel.40 percig sütöm. Hagyom hűlni, a formából kiborítva szeletekre vágom. Juhtúrós grízlepény 7 dl tej 6 evőkanál búzadara 10 dkg juhtúró só, bors A tejet forralom, hozzáadagolom a darát, folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig főzöm. Belekeverem a túrót, sózom, borzozom.   Paprikakrém 2 piros kaliforniai paprika só, bors, 1 kávéskanál barnacukor 250 fokos sütőben 20 percig sütöm a paprikákat, feketére. Jeges vízben meghámozom. A paprika húsát pürésítem, ízesítem. Remek kísérője a vagdaltnak. 

kedd - 12.07. Laskás hagymaleves, olivás házi zsemlével

Hozzávalók: Leves 1 kg vöröshagyma 20 dkg laskagomba 10 dkg vaj 2 evőkanál olívaolaj 1 szál friss kakukkfű 2 evőkanál liszt 1.5 l húsleves só, bors 2 dl tejföl 1 teáskanál mustár 1 egész tojás A hagymát szeletekre, a gombát csíkokra vágom. Olajos vajon jó 25 percig sütöm a hagymát. Közben fűszerezem 1 teáskanál kakukkfűlevéllel. Hozzáadom a gombát.3-4 perc után sózom, borsozom,elkeverem a mustárral,megszórom a liszttel és felöntöm a levessel. Forralom pár percig. A felvert tojást folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatom vékony csíkban. Tejföllel ízesítem.   Olivás házi zsemle 500 gr kenyérliszt 1 zacskó szárított élesztő 1 teáskanál cukor 2 teáskanál só bors 3 evőkanál olaj 2 evőkanál finomra vágott snidling 2 evőkanál finomra vágott kapor 1 tojássárgája 3 evőkanál fekete olívabogyó A sütőt 200 fokra előmelegítem. A lisztet összekeverjük az élesztővel. Hozzáadom a cukrot, sót, borsot, olajat, és 250 ml langyos vizet. Dagasztjuk, hozzákeverjük a fűszereket, olívát. Kétszeresére kelesztjük (meleg helyen). 12 cipót formázom, kivajazott sütőlemezen tovább kelesztem. Kereszt alakban 1 cm mélyen bevágjuk a zsemlék tetejét,vízzel elkevert sárgájával megkenjük. 45 percig sütjük.

szerda - 12.08. Fűszeres halrudak, tejszínes kapri-mártással, répapürével

Hozzávalók: Halrúd 1 kg tengeri halfilé 1 csokor petrezselyem 1 csokor koriander 2 tojás 1 kávéskanál mustár 3-4 dl olívaolaj 20 dkg zsemlemorzsa só, bors citromlé olaj a sütéshez A halat megfőzöm, rostokra szedem. Házi majonézt készítek. (a tojások sárgáját kikeverem a mustárral majd vékony csíkban hozzáadom az olajat állandó kevergetés mellett.) A fűszereket finomra vágom, majd a majonézt, a halat és a fűszereket összekeverem. Sózom, borsozom. Citromlével ízesítem. Rudakat formálok, átszitált morzsában megforgatom őket, majd olajban kisütöm. Répapüré 1 kg sárgarépa 1 nagyobb burgonya 1 fej vöröshagyma gyömbér só, bors 5 dkg vaj A répát megpucolom, darabolok és a hámozott burgonyával,(kockázott)és szeletelt hagymával puhára főzöm. A gyömbérből 1 kiskanálnyit lereszelek, vajon kicsit megfuttatom,majd a püréhez keverem. Sózom, borsozom. Tejszínes kapri-mártás 1 üveg kapribogyó 2 dl főzőtejszín 1 csokor kapor só, bors 1 teáskanál barnacukor A kaprit lecsöpögtetem. Kaprot finomra vágom. A tejszínt melegítem,hozzáadom a kaprit, kaprot, cukrot. Pár percig főzöm. Sózom, borsozom.

csütörtök - 12.09.  Tiroli borjúmáj burgonyapürével

Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj 2 fej vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna 2 evőkanál vaj 1 evőkanál liszt 1.5 dl barna sör 1.5 dl húsleves só, bors 1 dl tejföl  citromlé A májat csíkokra vágom. A vöröshagymát finomra vágom. A szalonnát felkockázom. Serpenyőben kisütöm a zsírját,vajjal dúsítom. Hozzáadom a hagymát, dinsztelem. Sózom. Megszórom liszttel. Hozzáadom a májat és 5-6 percig sütöm. Felöntöm a levessel és a sörrel, főzöm 4-5 percig. Sózom, borsozom. Citrommal, tejföllel ízesítem. Burgonyapüré 1 kg főzni való burgonya 5 dkg speck sonka 20 dkg savanyú káposzta 10 dkg vaj 2 dl tejszín 1 dl tej A burgonyát megfőzzük. A szalonnát kockázom, kisütöm, a káposztát 4-5 percig párolom vele, félreteszem. A főtt burgonyát összetöröm és krémesre keverem a tejszínnel, vajjal, tejjel majd hozzáadom a sonkás-káposztát.

péntek - 12.10. Gyümölcskenyér

Hozzávalók: 50 dkg margarin 20 dkg porcukor 10  db tojás 30 dkg kristálycukor 40 dkg aszalt gyümölcs 20 dkg dió 10 dkg mazsola 55 dkg liszt 1 dkg sütőpor Ízesítők: citromhéj, vaníliás cukor, rum. 1. lépés: anyagok bemutatása és előkészítése 2. lépéstészta készítése 3. a tészta bekeverése és sütése 4. bejgli töltelék készítése 5. tészta bevonása és díszítése 6. kóstolás

Címkék: fogyás   fogyókúra   gombos   joshi   műsoraink   recept

2010. december 13. 14:14




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS